Om Mathildas trädgård AB

Min affärsidé är att avlasta dig, så du kan uppleva en njutningsfull trädgård, oavsett om du bor här på Gotland året runt eller bara är här några veckor om året. Jag vet vad du går igenom. Efter 50 år som odlande sommargotlänning är jag väl medveten om den utmaning det är att sköta sin trädgård när tiden inte räcker till eller när man inte är på plats. 

Med tomatplantorna i bilen 
Mina försök att odla från frö till skörd medan vi reste mellan Gotland och Stockholm krävde en omfattande planering. Klarar sig plantorna över helgen? Behöver jag ta med tomaterna i bilen? Ska jag plantera ut dem nu? Tänk om det inte regnar innan vi är tillbaka? När vi kom fram till Sudret hann vi mest bara klippa gräset och rensa lite ogräs, innan det var dags att packa in alla plantor och katterna i bilen igen och åka tillbaka till fastlandet. Med arbete och aktiviteter i Stockholm var det allt annat än lätt att få till den där prunkande trädgården och dignande grönsakslandet. 

Bakgrund och erfarenheter 
Mathildas trädgård AB utgår från Grötlingbo på södra Gotland. Bolaget ägs och drivs av mig, Mathilda Åberg. Jag är utbildad agronom vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och utbildad trädgårdsmästare vid Skillebyholm. Mitt stora intresse för natur, växter, djur och miljö, men också för hur människa och samhälle fungerar och relaterar, har lett till arbete med livsmedels-, jordbruks- och landsbygdsfrågor; på departement, i Bryssel och i statliga utredningar. Men efter 20 år i den politiska hetluften lockade marken, jorden, växterna och odlandet alltmer och jag valde att vidareutbilda mig till trädgårdsmästare och starta företaget Mathildas Trädgård AB. 

Med omtanke om natur och miljö 
I mitt arbete lägger jag stor vikt vid professionalism, pålitlighet och leveranssäkerhet. Alla tjänster utförs på ett kunskapsmässigt och tryggt sätt, baserat på omtanke om natur och miljö, efter ekologiska principer samt etablerade och vetenskapliga rön.   

Mathildas trädgård AB   

Grötlingbo Stenstugu 206
623 38 Havdhem
Mail: mathilda@mathildastradgard.se
Telefon: 070-275 3663

Copyright (c)2023, All Rights Reserved.
Mathildas trädgård AB, org.nr. 559211-6742. Godkänd för F-skatt.
Telefon: 070-275 3663 Mail: mathilda@mathildastradgard.se