Om Mathildas trädgård

Efter 50 år som odlande sommargotlänning är jag väl medveten om den utmaning det är att sköta sin trädgård när tiden inte räcker till eller när man inte är på plats. Mina försök att odla från frö till skörd medan vi reste mellan Gotland och Stockholm krävde en omfattande planering. Klarar sig plantorna över helgen? Behöver jag ta med tomaterna i bilen? Ska jag plantera dem nu, men tänk om det inte regnar innan vi är tillbaka? När vi kom fram till Sudret hann vi mest bara klippa gräset och rensa lite ogräs, och när det var klart var det dags att packa in alla plantor och katterna i bilen och åka tillbaka till fastlandet. Med arbete och aktiviteter i Stockholm var det allt annat än lätt att få till den där prunkande trädgården och dignande grönsakslandet. 

Min affärsidé är att avlasta dig, så du ska kunna uppleva en njutningsfull trädgård, oavsett om du bor här året runt eller bara är här några veckor om året. 

Mathildas trädgård AB drivs och ägs av mig, Mathilda Åberg. Jag är utbildad agronom vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och utbildad trädgårdsmästare vid Skillebyholm. Under hela mitt yrkesliv har jag arbetat med livsmedels-, jordbruks- och landsbygdsfrågor, på departement, i Bryssel och i statliga utredningar. Yrkesvalen springer ur ett livslångt intresse för natur, växter, djur och miljö, men också för hur människa och samhälle fungerar och relaterar. Efter mer än 20 år i den politiska hetluften valde jag att återvända till marken, jorden, växterna och odlandet genom att vidareutbilda mig till trädgårdsmästare och starta företaget Mathildas trädgård. 

Jag lägger stor vikt vid professionalism, pålitlighet och leveranssäkerhet. Alla tjänster utförs på ett kunskapsmässigt och tryggt sätt, baserat på etablerade och vetenskapliga rön.

Mathildas trädgård AB   

Grötlingbo Stenstugu 206
623 38 Havdhem
Mail: mathilda@mathildastradgard.se
Telefon: 070-275 3663

Copyright (c)2020, All Rights Reserved.
Mathildas trädgård AB, org.nr. 559211-6742. Godkänd för F-skatt.
Telefon: 070-275 3663
Mail: mathilda@mathildastradgard.se